ÁllatKERT

2012.10.11. 17:52

 

Szeptember utolsó napjaiban egyhetes németországi szabira mentem. Egy hét ragyogó napsütés, meleg, igazi vénasszonyok nyara jutott osztályrészemül. Hódoltam kicsit kultúrszomjamnak és ellátogattam néhány múzeumba, és végre valahára állatkertben is voltam. Kettőben is: a berlini állatkertben, illetve a Tierpark-ban. Utóbbiban rácsok helyett ahol lehetséges vizesárokkal oldják meg az állatok elkülönítését.

pava.jpg

szabad1.jpg

szabad2.jpg

rudolfok.jpg

 

Inkább szolgálja ez az ő védelmüket, mint a miénket, hiszen sajnos régóta egyértelmű, hogy az embernél nagyobb állat nincs a föld hátán… Itt viszont játszadozó jegesmedvék, pancsoló pingvinek, elbűvölő elefántbébik, matató majmok és egyéb állatok gondoskodtak néhány gondtalan óráról.

 

jegesmedve.jpg

 

 

 

 

Az utolsó rész kiváló szemléltetés az "Utánozás, majomszokás" kifejezéshez.

 

Az egyik legnagyobb élmény mindenképpen a Madagaszkári vari-ház volt, ahol szabadon szaladgálnak vagy ejtőznek kedvük szerint a fekete-fehér és vörös Madagaszkári varik, és ha kedvük tartja, megvizsgálják a látogatók táskáit, fényképezőgépeit, cserében pedig tűrik, hogy simogassák őket.

 vari1.jpg

vari3.jpg

vari2.jpg

vari5.jpg

 vari4.jpg

 

 

 A lajhárok nem meglepő módon lustálkodtak, a mosómedve is bevackolta magát egy fa tetejére, és a nagymacskák többsége is mindkét állatkertben sziesztázott, de egy pumakölyök és két érdeklődő leopárdkölyök élénken figyelte a látogatókat.

 

mosomedve.jpg

 tappancs.jpg

 oroszlan.jpg

 

tigris1.jpg

tigris2.jpg

tigris3.jpg

feketeparduc.jpg

 pumakolyok.jpg

leopardkolykok.jpg

leopardkolykok1.jpg

 

Az elefántok Dumbó óta közel állnak a szívemhez. Hatalmas, ormótlan teremtmények, de többnyire jámbor természetűek, és a kutyákhoz vagy lovakhoz hasonlóan ők is "idomíthatók". Arcukon mintha mindig mosoly ülne, és a kicsik egyszerűen ennivalóak. Számos afrikai és ázsiai kiselefánt éldegél Berlinben.

 

elefantok2.jpg

elefantok3.jpg

elefantok4.jpg

 

 

Nagy szerencsére pont jókor értem az elefántokhoz, ugyanis épp fürdetés és etetés-idő volt. Miután fülig érő vigyorral néztem végig egy ilyen fürdetést, észbe kaptam és egy másik fiatal elefánt „zuhanyozását” majdnem teljes egészében videóra is vettem.

 

 

 

Elefántgondozónak lenni csuda jó lehet! :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emirsegek.blog.hu/api/trackback/id/tr344833213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása